Tjörns hembygdsförening

Midsommarfirande 2011

feb 15, 2013 | Dokumentarkiv, Midsommar

Det kom cirka 2500 deltagare till Bräcke och det var stundtals trångt på området.

Det var fint väder mesta delen av tiden och blåsten märktes inte inne på Bräcke. Från Skåne kom som traditionen bjuder en hel busslast med glada pensionärer. 
P6242917
Det var Birgith Åhs som hälsade alla välkomna och hon uppmanade bland annat publiken att återkomma på någon av Guldvaggans föreställningar.
I centrum stod dansen kring midsommarstången och lekledarna hade fullt upp med att få alla ringar att fungera. I omgivningen var det full kommers med kaffeförsäljning, lotterier, loppis och försäljning av karameller på gammalt vis. Tre kilo potatis från föreningens egen odling såldes också.
Hembygdsföreningen vill rikta ett stort tack till alla sponsorer, alla som skänkt gåvor till lotterier, sångare, lekledare, bygdespelmän, funktionärer och alla gäster som alla bidrog till ett mycket lyckat arrangemang. 

_MG_6446

 

 

Öktekaffe för aktiva medlemmar i Tjörns hembygdsförening

Söndagen den sjunde januari 2024 inbjöds alla de medlemmar, som under året hjälpt till med olika insatser i föreningen, till öktekaffe. Cirka 70 medlemmar hade hörsammat inbjudan och det blev en trivsam eftermiddag som förutom kaffe, bjöd på sång och musik, anförande...

Vindövarvet

Britt Johansson berättade om Vindövarvet på BräckeEn söndageftermiddag i november kom Britt Johansson till Bräcke för att berätta historien om Vindövarvet och dess grundare Karl Andersson. Ett 40 tal personer hade samlats för att höra Britt berätta om sin far och...

Köp av byggnad och mark

1973 köpte föreningen ladugårdsbyggnaden jämte 3 000 kvm mark för en summa av 20 000 kr.

25 års jubileum

1972 firades 25 år jubileum. Källaren hade iordningställts som en lokal för arkiv.

Museibyggnaden

1971 gjordes omfattande reparationer av museibyggnaden.