Tjörns hembygdsförening

Valborgsfirande 2009

feb 15, 2013 | Dokumentarkiv, Valborgsmässofirande

I ett fantastiskt försommarlikt vårväder firades Valborg traditionsenligt på Bräcke med ca 150 besökare och med pick-nick i det gröna för några. Prick klockan 20 hälsade Hembygdsföreningens nya ordförande Eva Ericsson alla välkomna, inte minst Stenkyrka kyrkokör samt årets vårtalare, kyrkoherde Jonas Liljeqvist.

bilder_09_valborg_007

Kyrkokören under Birgitta Aurells ledning tonade in våren varefter Jonas Liljeqvist höll ett inspirerande vårtal om hur vårens ankomst genom den biologiska klockan gör sig påmind alltifrån fågelvärlden till oss människor. Jonas beskrivning av konsekvenser för oss människor i det moderna samhället framkallade ljudlig uppskattning bland publiken. 

bilder_09_valborg_008

Efter att kören bl.a. sjungit den välkända psalmen ”Härlig är jorden…” avslutades firandet traditionsenligt med nationalsången och den lilla symboliska valborgsmässoelden som brunnit intensivt hela tiden släcktes. Eva Ericsson tackade alla och förärade vårtalaren en liten presentbok från föreningen. Publiken drog sig sakta hemåt i den ljumma vårkvällen.

”Vid tangentbordet” Stig Mattsson

bilder_09_valborg_013

Öktekaffe för aktiva medlemmar i Tjörns hembygdsförening

Söndagen den sjunde januari 2024 inbjöds alla de medlemmar, som under året hjälpt till med olika insatser i föreningen, till öktekaffe. Cirka 70 medlemmar hade hörsammat inbjudan och det blev en trivsam eftermiddag som förutom kaffe, bjöd på sång och musik, anförande...

Vindövarvet

Britt Johansson berättade om Vindövarvet på BräckeEn söndageftermiddag i november kom Britt Johansson till Bräcke för att berätta historien om Vindövarvet och dess grundare Karl Andersson. Ett 40 tal personer hade samlats för att höra Britt berätta om sin far och...

Köp av byggnad och mark

1973 köpte föreningen ladugårdsbyggnaden jämte 3 000 kvm mark för en summa av 20 000 kr.

25 års jubileum

1972 firades 25 år jubileum. Källaren hade iordningställts som en lokal för arkiv.

Museibyggnaden

1971 gjordes omfattande reparationer av museibyggnaden.