Tjörns hembygdsförening

Hembygdsdag 2008

feb 10, 2013 | 2008, Dokumentarkiv

Hembygdsdag på Bräcke den 6 juli 2008

Hantverkare från trakten visade upp sina färdigheter på Hembygdsdagen. Det kom en talrik skara besökare som fick se smeden i arbete i smedjan, brödbak i Emils stuga, där kunde man också köpa ett par äkta Tjörnkakor med sig hem.
Ute i trädgården kunde man beskåda vävning, ull-spinning och broderi av hardangersöm. Vid den gamla råoljemotorn som får nytt liv varje sommar kunde man hitta den manliga delen av publiken. Till ljudet av folkmusik på dragspel och fiol kunde man njuta av kaffe med dopp i den vackra trädgården på Bräcke.

I samband med Hembygdsdagen öppnade också årets utställning ”Huvudsaken-huvudbonader genom tiderna”.
Mona Axelsson invigningstalade och höll ett intressant anförande om hattar och mössor genom tiderna och hon berättade också om den hattaffär som funnits på Bräcke i början av 1900-talet.

Utställningen finns att beskåda hela sommaren på söndagar mellan 16:00-18:00.

Öktekaffe för aktiva medlemmar i Tjörns hembygdsförening

Söndagen den sjunde januari 2024 inbjöds alla de medlemmar, som under året hjälpt till med olika insatser i föreningen, till öktekaffe. Cirka 70 medlemmar hade hörsammat inbjudan och det blev en trivsam eftermiddag som förutom kaffe, bjöd på sång och musik, anförande...

Vindövarvet

Britt Johansson berättade om Vindövarvet på BräckeEn söndageftermiddag i november kom Britt Johansson till Bräcke för att berätta historien om Vindövarvet och dess grundare Karl Andersson. Ett 40 tal personer hade samlats för att höra Britt berätta om sin far och...

Köp av byggnad och mark

1973 köpte föreningen ladugårdsbyggnaden jämte 3 000 kvm mark för en summa av 20 000 kr.

25 års jubileum

1972 firades 25 år jubileum. Källaren hade iordningställts som en lokal för arkiv.

Museibyggnaden

1971 gjordes omfattande reparationer av museibyggnaden.