Tjörns hembygdsförening

Öktekaffe för aktiva medlemmar i Tjörns hembygdsförening

jan 10, 2024 | Arkiv

Söndagen den sjunde januari 2024 inbjöds alla de medlemmar, som under året hjälpt till med olika insatser i föreningen, till öktekaffe.

Cirka 70 medlemmar hade hörsammat inbjudan och det blev en trivsam eftermiddag som förutom kaffe, bjöd på sång och musik, anförande av ordförande och Bingolotto.

Eftermiddagen inleddes med att ordförande Eva Ericsson hälsade alla välkomna och beskrev kort vad som gjorts under året. Hon nämnde att alla femteklassare varit på hembygdsmuseet och fått en heldags undervisning i Tjörns historia, att underhåll av byggnader och väderkvarnar gjorts, utställningar anordnats, uthyrning och skötsel av lokaler genomförts, olika arrangemang som midsommarfesten och att arbetet med jordkällaren fortsätter under 2024. Föreningen hade också öppet hus under sommarsöndagarna och många nya personer lärde känna vår förening.

Därefter bjöd föreningen på öktekaffe och samtalen runt borden visade att det fanns mycket att prata om. Efter kaffet bjöd Grand Valley Duo, Ulrika Johansson och Daniel K Larsson på fin musikunderhållning. Eftermiddagen avslutades med en enkel bingo och frukt.

Text och bild

Birgith Åhs

Grand Valley Duo

Årsmöte Tjörns hembygdsförening 2024

Hembygdsföreningens årsmöte besöktes av ett 50 tal medlemmar Tjörns Hembygdsförenings årsmöte den 24 mars 2024 leddes av Eva Annerås. Årsmötet innebar inga stora förändringar vad gäller styrelsen. Endast en ledamot avgick och ersattes av Marita Larsson Wirtberg....

Filmen Sveriges Saltaste kust visades på Bräcke

Bräckes samlingsal var fylld till sista plats när Peter Mulds ochStefan Edmans senaste film ”Sveriges saltaste Kust” visades.Arrangörer var Tjörns Hembygdsförening, Naturskyddsföreningenoch Studiefrämjandet. På plats var Stefan Edman och Peter Muld.Hembygdsföreningens...

Välkommen i föreningen!

Medlemsavgift 150 kr för en medlem och 200 kr för två eller familj. Betala till bg 5807-3412 eller swisha till 123-346 64 14. Glöm inte namn, adress och e-post-adress. Om du swishar kan du skriva e-post-adressen i meddelande-rutan.

Vindövarvet

Britt Johansson berättade om Vindövarvet på BräckeEn söndageftermiddag i november kom Britt Johansson till Bräcke för att berätta historien om Vindövarvet och dess grundare Karl Andersson. Ett 40 tal personer hade samlats för att höra Britt berätta om sin far och...

25 års jubileum

1972 firades 25 år jubileum. Källaren hade iordningställts som en lokal för arkiv.