”Öktekaffe” 15 januari 2017

Foto: Ragnar Karlsson och Birgith  Åhs

För att tacka alla medlemmar som på något sätt gjort en insats för Tjörns Hembygdsförening under gångna året bjöd föreningen in till ett öktekaffe. Cirka 80 medlemmar kom denna söndagseftermiddag till Kyrkans hus för delta i allsången, dricka kaffe och umgås.

Det var föreningens ordförande Eva Eriksson som hälsade alla välkomna. Hon berättade bland annat att den donation som föreningen fått av Elinor Bartholdsson i Rönnäng nu renderat i ett förslag till nybyggnation. Donatorns önskan var att hennes klädsamling skulle visas för allmänheten och det kommer nu att bli möjligt. Eva berättade också att föreningen kommer att ta emot gäster från hela Hembygdssverige i slutet av maj.  Föreningsmedlemmar kommer då att spela upp ”Silla kommer” föreställningen.

Allsång och skämt 

Därefter var det tid för Eivor Jansson och hennes musikerkollegor Jan-Åke Hansson och Uno Engblom att inleda allsången. Mellan sångerna skojade Eivor friskt med publiken och med de andra musikerna. Hon berömde Uno Engblom för sin musikalitet och sade att även om han närmar sig de nittio kan han fortfarande lära sig en ny låt på dragspelet på vägen mellan Kållekärr och Hoga!!

Tack för det gångna året  

Gästerna sjöng glatt med i de olika allsångerna som var en blandning av både Taube och vanliga svensktoppslåtar.  Det blev en paus i musiken under själva kaffedrickandet så att alla fick tillfälle att prata med sina bordsgrannar och efter ännu en allsångsstund och dragning av lotterivinster var det dags för ordförande att avsluta det hela med att tacka för all hjälp under det gångna året och hälsa alla välkomna till Bräcke i sommar.

Text Birgith Åhs

Se 7 min. film:

IMG_6586IMG_6607 IMG_6603 IMG_6602
IMG_6593 IMG_6599 IMG_6598

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA